Spring naar inhoud

Over

Mijn naam is Willemieke van den Heuvel. Na de middelbare school ging ik geneeskunde studeren omdat ik alles wilde weten over hoe een mens in elkaar steekt. Eenmaal het artsendiploma op zak, koos ik voor het specialisme ouderengeneeskunde. Niet alleen omdat ik me wilde verdiepen in chronische ziekten, maar ook omdat dit mooie vakgebied alle facetten van het mens-zijn (medisch, ethisch, spiritueel, zingeving, kwaliteit van leven en leefomgeving) integreert.

In de tussentijd raakte ik geboeid door de invloed van voeding en leefstijl op gezondheid en ziekte. Daarnaast maakte ik mee dat waar de reguliere geneeskunde met lege handen stond, de complementaire nog wel eens tot verrassende resultaten kon leiden. Niet te bewijzen, maar onmiskenbaar en frappant. Voor mij reden om in de 'complementaire wereld' te duiken en de kracht van voeding en leefstijl te ontdekken. Via onder andere de basisopleiding orthomoleculaire geneeskunde, aanvullende opleiding darmtherapie en de opleiding Arts Integrative Medicine verdiepte ik mijn biochemische kennis en leerde ik nieuwe wegen vinden die bijdragen tot een grotere gezondheid en welbevinden.

Mijn doel is mensen te helpen op een manier die bij hen past, veilig is en die een langdurig resultaat heeft. Daarnaast hoop ik bij te dragen aan een wederzijds begrip voor het goede dat zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde te bieden heeft. 

Ik ben BIG-geregistreerd, ingeschreven bij MBOG, aangesloten bij Microbiome Center NL, en geregistreerd darmtherapeut. Door continue nascholing en intervisie houd ik mijn kennis en kunde up-to-date.

Meer weten? Klik hier voor mijn LinkedIn-profiel.