Spring naar inhoud

Over

Mijn naam is Willemieke van den Heuvel. In 1986 ging ik geneeskunde studeren vanuit een fascinatie voor 'de mens' waarover ik alles wilde weten en ontdekken. Na het artsendiploma besloot ik verder te gaan in het specialisme ouderengeneeskunde. In dit vakgebied kon ik me niet alleen verdiepen in chronische ziek(t)en, maar ook alle facetten van het mens-zijn (medisch, ethisch, spiritueel, zingeving, kwaliteit van leven en leefomgeving) integreren in mijn werk als dokter.

In de loop der tijd raakte ik geboeid door de invloed van voeding en leefstijl op gezondheid en ziekte. Daarnaast maakte ik mee dat waar de reguliere geneeskunde met lege handen stond, de complementaire nog wel eens tot verrassende resultaten kon leiden. Voor mij reden om in de 'complementaire wereld' te duiken en de kracht van voeding en leefstijl verder te ontdekken. Via onder andere de basisopleiding orthomoleculaire geneeskunde, aanvullende opleiding darmtherapie en de opleiding Arts Integrative Medicine verdiepte ik onder andere mijn biochemische kennis en leerde ik nieuwe wegen kennen die bijdragen aan een grotere gezondheid en welbevinden.

Naast mijn werk als Specialist Ouderengeneeskunde resulteerde dit in 2017 in de start van mijn eigen praktijk WelZijn&Blijven. Mijn doel is mensen te begeleiden op een manier die bij hen past, veilig is en die een langdurig resultaat heeft. Daarnaast hoop ik bij te dragen aan een wederzijds begrip voor het goede dat zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde te bieden heeft.

Ik ben BIG-geregistreerd, ingeschreven bij MBOG, aangesloten bij Microbiome Center NL, en geregistreerd darmtherapeut. Door continue nascholing en intervisie houd ik mijn kennis en kunde up-to-date.

De praktijk is in september 2019 gevisiteerd en voldoet aan alle kwaliteitseisen van de MBOG.

Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn-profiel.