Spring naar inhoud

Over

Mijn naam is Willemieke van den Heuvel. Vanuit een fascinatie voor alles wat met het 'mens-zijn' te maken heeft, ging ik in 1986 geneeskunde studeren. Na het behalen van het artsendiploma besloot ik verder te gaan in het specialisme Ouderengeneeskunde, een vakgebied dat zich bezighoudt met chronische ziek(t)en waarbij alle facetten van het mens-zijn (medisch, ethisch, spiritueel, zingeving, kwaliteit van leven en leefomgeving) van belang zijn.

In de loop der tijd raakte ik steeds meer geïnteresseerd in en geïntrigeerd door de invloed en kracht van voeding en leefstijl op gezondheid en ziekte. Ik besloot mij volledig 'onder te dompelen' in vakgebieden die bestempeld worden als 'alternatief' of 'complementair'.  Via onder andere de basisopleiding orthomoleculaire geneeskunde, aanvullende opleiding darmtherapie en de opleiding Arts Integrative Medicine verbreedden en verdiepten mijn biochemische kennis en professionele netwerk, en leerde ik nieuwe wegen kennen die bijdragen aan een grotere gezondheid, veerkracht en welbevinden. In 2020 behaalde ik het diploma voor Leefstijlcoaching voor artsen (Academie Voor Leefstijl en Gezondheid).

Naast mijn werk als Specialist Ouderengeneeskunde startte ik in 2017 mijn eigen praktijk WelZijn&Blijven. Mijn doel is om vanuit een brede visie, kennis en kunde de meest optimale behandeling te bieden: 'op maat gesneden', veilig en met een langdurig resultaat. Daarnaast hoop ik bij te dragen aan een wederzijds begrip voor het goede dat zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde te bieden heeft.

Ik ben BIG-geregistreerd, ingeschreven bij de MBOG, geregistreerd darmtherapeut en aangesloten bij het Microbiome Center NL. Door continue (reguliere en complementaire) nascholing en intervisie houd ik mijn kennis en kunde up-to-date en 'evidence based'.

WelZijn&Blijven is in september 2019 gevisiteerd en voldoet aan alle kwaliteitseisen van de MBOG.

Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn-profiel.